• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Po dvoutýdenní pauze vyplněné dvěma zápasy EuroCupu se Levhartice Chomutov opět představí v Ženské basketbalové lize. V rámci 5. kola budou v neděli hostit Sokol Hradec Králové, se kterým každoročně svádějí boje o přední místa tabulky a obvykle na sebe narážejí i v play off. Zápas v Městské sportovní hale začne v 10.30 hodin.

Levhartice si v lize zatím vedou dobře, po očekávaném snadném vítězství nad LOH 2028 Chomutov a stejně tak nepřekvapivé vysoké prohře na USK Praha získaly cenný skalp KP Tany Brno 86:76. A právě na tento zápas by družstvo trenérů Pavel Staněk – Petr Stavěl chtělo herně i výsledkově navázat proti dalšímu silnému soupeři Sokolu Hradec Králové.

Jak již bylo naznačeno, historie vzájemných zápasů je poměrně bohatá. Za pět sezon, co Chomutov v nejvyšší ženské soutěži odehrál, se oba celky střetly už 22krát! V prvních dvou ročnících vítězily výhradně hradecké lvice, od sezony 2021/22 se bilance srovnává. V medailové sezoně 2022/23 dokonce Chomutov vyhrál pět ze šesti utkání. Lze tedy očekávat vyrovnaný basketbal na vysoké úrovni.

Po dvou týdnech půjde do akce i tým LOH 2028 Chomutov. V neděli se od 16 hodin v Praze utká se Slovankou. Po třech prohraných zápasech s týmy z popředí tabulky (Levhartice Chomutov, Sokol Hradec Králové, Žabiny Brno) se tak české naděje pro olympiádu 2028 poprvé utkají se souměřitelným soupeřem. Slovanka má po třech kolech bilanci dvou porážek a jednoho vítězství, kterého dosáhla výsledkem 80:78 v Trutnově.