• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V úterý 1. října je na programu druhé vystoupení mladého celku LOH 2028, který v MSH Chomutov hostí Hradecké lvice. Utkání startuje v 19:00.

Svěřenkyně Petra Treml mají za sebou vstup do CHANCE ŽBL, ve kterém vyzvaly před školáky chomutovské Levhartice, kterým podlehly 49:105, což byl podstatně větší rozdíl, než v přípravném utkání, které uskutečnilo v týdnu předtím s výsledkem 77:62 pro Levhartice. Obě dvě zmíněná utkání ukázala, že největší oporou LOH by měla být podle očekávání nejzkušenější hráčka výběru Petra Tremla - Adéla Mezihoráková. Rodačka z Kyjova zapsala ve dvou duelech 30 bodů a potvrzuje, že v nejvyšší soutěži zapisuje už pátou sezónu. Na poslední chvíli se k týmu LOH připojila také ukrajinská pivotka Anastasia Kovtun, která celé léto reprezentovala Ukrajinu v rámci tour 3x3.

Hradecké lvice prošly přes léto značnou obměnou. Na lavičku šelem se vrátila reprezentační trenérka Romana Ptáčková, jež nahradila Petera Bálinta, který v Hradci vydržel pouhý rok. Průvan pak nastal v kádru Lvic. Kariéry ukončila dvojïce Klára Vojtíková s Kristýnou Čuperkovou. Reprezentační rozehrávačka Kateřina Zeithammerová zamířila do brněnských Žabin, kde ji čeká Euroliga, Bývalá kapitánka Pamela Therese Effangová odešla k exotickému angažmá do Atlantského oceánu na Azorské ostrovy a Charlotte Velichová posílila Levhartice. Mezi nové Lvice pak řadíme například Elišku Žílovoum Terezu Královou nebo Elišku Hálovou.

Utkání mezi LOH a Sokolem Hradec Králové startuje v úterý 1. října od 19:00