• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Na tréninkový kemp do slovenského Trenčína pojedou chomutovské Levhartice i dvěma posilami. Do Chomutova přichází dvaadvacetiletá křídelnice Štěpánka Ježková a o dva roky mladší rozehrávačka Charlotte Velichová.

První ze dvou posil, která byla s Levharticemi už na soustředění v Jáchymově je jednadvacetiletá křídelnice, případně pivotka Štěpánka Ježková. Odchovankyně Varnsdorfu má na svém kontě už téměř necelou stovku utkání v nejvyšší soutěži. V šesti sezónách, které v ŽBL stihla, oblékala dres Trutnova a následně od sezóny 2021/2022 se přemístila do pražské Slavie, po jejímž konci se přesouvá do Chomutova. Během zmíněné doby zapsala v ŽBL 94 startů, během kterých zaznamenala 1 523 minut na palubovce a připsala si 372 bodů.

O dva roky mladší Charlotte Velichová je odchovankyní Novo Packého basketbalu. Mládežnická reprezentační rozehrávačka působila poslední tři sezóny v dresu Hradeckých Lvic, kde také v roce 2021 debutovala v nejvyšší ženské basketbalové soutěži. Za tři sezóny stihla v dresu Lvic odehrát 66 ligových utkání, ve kterých posbírala 1 042 minut na palubovce a zaznamenala 457 bodů. Kromě ligových startů je Velichová poslední čtyři roky stálicí reprezentačních výběrů, když naposledy na začátku července pomohla reprezentační dvacítce k návratu do elitní skupiny evropského šampionátu.

„Jak Štepánku tak i Charlotte jsme vehementně chtěli a věříme, že prokáží svou dravost a mladí, kterým zapadnou do herního stylu, kterým bychom se v následujícím ročníku rádi prezentovali, komentuje příchod dvou posil trenér Pavel Staněk.

„Obě dvě holky, by měly být náhradou za hráčky, které u nás skončily. Ať už se bavíme o Valentýně Kadlecové, která odešla do zámoří nebo Zuzce Kučerové s Monikou Satoranskou, jenž ukončily profesionální kariéry,“ říká majitel klubu Petr Drobný. „Celkově letos budeme mít mladý tým, takže věříme že příchod Štěpánky a Charlotte bude i investicí do budoucna,“ doplnil Drobný.