• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V polovině června bylo oznámeno, že se na lavičku mužského A-týmu vrací do pozice hlavního trenéra Daniel Hušek, který zmínil, že jediným jistým odchodem je Petr Macháč, který už nesplňuje věk, pro střídavé starty. Teď přichází oficiálně i první trojice hráčů, která v Chomutově bude pokračovat.

Asi nikoho nepřekvapí, že prvním hráčem, jenž se upsal Levhartů i pro následující ročník je kapitán Jakub Seifert. Pětadvacetiletý pivot, který je v Chomutově zároveň mládežnickým trenérem a tvoří s Danielem Huškem pevnou dvojici, působí v chomutovském dresu prakticky celou kariéru s vyjmou čtyř sezón, ve kterých oblékal dres Slavoje Litoměřice. Bývalý mládežnický reprezentant odehrál za Levharty v uplynulém ročníku 24 utkání, které vměstnal do 579 minut. Během této doby pak zapsal 157 bodů.


Druhým do Huškovo party pro následující ročník je Adam Mladý. Jednadvacetiletý křídelník má za sebou úvodní sezónu v mužském áčku, ve které stihl taktéž 24 utkání, ale oproti kapitánovi Seifertovi odehrál "pouze" 256, během kterých nastřílel premiérových 57 bodů.


Třetím jistým hráčem v týmu Daniela Huška bude Filip Morávek. Dvacetiletý rozehrávač nastoupil za mužské áčko už v sezóně 2021/2022, kdy pod tehdejší taktovkou Radka Holuši odehrál 16 utkání, a prvních 154 minut, respektive 46 bodů. Letos dostal od Daniela Huška šanci v 25 zápasech, během kterých strávil na palubovce 433 minut a 110 body rozvlnil košové sítě


„Držíme se toho, že chceme dávat šanci chomutovským klukům,“ říká trenér A-týmu Daniel Hušek. Nastavený trend potvrzuje také majitel klubu Petr Drobný. „Kluci v loňské sezóně posbírali cenné zkušenosti a věřím, že toho letos využijí, budou předvádět hezký basketbal a přilákají fanoušky na tribuny, jsou z Chomutova, tak by měla dorazit minimálně půlka rodiny,“ říká se smíchem Drobný.