• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v - Na základní škole Hornická proběhl nábor nejmenších Levhartů a Levhartic.

Na první blok přišlo přes čtyřicet nejmenších dětí, které na jejich seznamovacím tréninku provázel trenér Daniel Hušek. Na začátku si žáčci hornické školy rozebraly míče a volně se s ním seznámily, pak přišel náznak tréninkové jednotky plné legrace. Na všechno dohlížel maskot Danny.

„Je to strašná zábava. Není to o tom, že bychom je chtěli za hodinu naučit basket, ale chceme je jenom na basket nalákat a ukázat jim nový i zábavný sport. Chceme jim ukázat všechny směry, které basketbal nabízí. Ať už je to přihrávka, obrana, hra s balónem, střelba, kamarádi a všechno ostatní,“ říká Daniel Hušek.

Potenciální Levharti a Levhartice si vyzkoušeli obranné postavení, řev kočkovité šelmy a následně i střelbu na koš. Všechno za živého hlaholu a fandění v týmech. „Není tady účelem se s nimi nějak nervovat a vyloženě je učit, chceme zpropagovat basket, aby si k němu děti našly kladný vztah,“ uvádí mladý trenér, jehož na akci doprovodila i největší hvězda chomutovské mládeže Valentýna Kadlecová s hráčem A-týmu Nestorem Boykem.

„Byla jsem tu poprvé a musím říct, že mě to překvapilo, protože děti spolupracovaly a bavily se tím. Já jsem se taky bavila,“ přiznává mladá reprezentantka. „Já jsem taky začínala takhle na škole, kde jsme to měli jako kroužek po vyučování. Bohužel se pak zrušil, takže jsem šla sem do Chomutova. Každopádně je to cesta, jak se dá někam dostat,“ uzavírá Valentýna Kadlecová.

Související fotogalerie