• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Poslední zastávkou pokračovala CHANCE 3x3 PROFI TOUR. Jak mužské tak ženské dějiště hostily venkovní kurty v areálu hal Vodova. Chomutovské basketbalistky poprvé nepostoupily ze skupiny, to je však mrzet nemusí, neboť už před turnajem měli jistý titul mistryň ČR.

Levhartice vyrazily do Brna ve složení Kateřina Bartoňová, Markéta Löflerová, Monika Satoranská a Simona Bachmanová. Hlavní chomutovský ženský tým se ve skupině A střel postupně s Ostravou, brněnskými Žabinami a se Strakonicemi. Levhartice v úvodním duelu nestačily na Ostravu, se kterou prohrály 12:21. Druhé střetnutí ve skupině A bylo vyrovnanější, ale opět se radoval soupeř, Žabiny zdolaly Levhartice 21:16. Jisté mistryně si první a poslední brněnský úspěch zapsaly až v posledním duelu proti Strakonicím, které porazily těsně 16:15.

Ve skupině B se pak představily chomutovské juniorky, které do moravské metropole přijely ve složení: Adéla Kočí, Barbora Jorová, Eliška Staňková a Kateřina Žatecká. Mladý chomutovský tým postupně vyzval domácí KP Brno, Slovanku a KARU Trutnov. Chomutovské juniorky zažily pravděpodobně nejslabší turnaj, neboť Slovance podlehly 6:21, Trutnovu 7:21 a domácímu KP Brno 8:21.

Do Brna vyrazili také muži, kteří si naposledy v Humpolci připsali první výhru v trojkovém basketu. Do Brna dorazila čtveřice Filip Morávek, Nestor Boyko, Ondřej Kovář a Vít Slabihoud. Zmíněná čtyřka vyzvala ve skupině B Jaroměř a USK Praha. V prvním duelu s Jaroměři padlo 29 bodů a Jaroměř se radovala z výhry po výsledku 19:11. Druhý duel s USK viděl naopak jen 20 bodů a výhru USK nad Levharty 13:7.