• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Po premiéře v chomutovské Městské sportovní hale pokračovalo MČR PROFI TOUR v basketbalu 3×3 v Humpolci, kam odcestovaly dva týmy Levhartic. Zástupkyně A-týmu klání na Vysočině jasně opanovaly, výběr mládežnických hráček skončil sedmý.

Čtveřice Kateřina Bartoňová, Monika Satoranská, Monika Fučíková a Simona Bachmanová hned ve třech utkáních vyhrála dřív než po desetiminutovém limitu, když nasázela soupeřkám jednadvacet bodů. Ve finále si zmíněné hráčky poradily s KP Brno, které v semifinále porazilo Žabiny.

„Jsme moc rádi, že se nejvyšší soutěž žen v basketbalu 3x3 rozjela za účasti šesti družstev ŽBL, jednoho prvoligového týmu a reprezentačního výběru 3x3 do jednadvaceti let,“ libuje si Petr Drobný. „První ročník je velmi kladně hodnocen a naším cílem je připravit ten následující už pro dvanáct týmů, které by po ukončení ŽBL odehrály v květnu a červnu 2024 pět až šest turnajů,“ prozradil jednatel Levhartic plány nové soutěže.

MČR PROFI TOUR v basketbalu 3×3 bude pokračovat 2. června v Brandýse nad Labem, finálový turnaj je naplánován na 15. června do Brna.