• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Během uplynulého ročníku byla s 236 body třetí nejlepší střelkyní Levhartic, po jehož konci absolvovala premiérový kemp české ženské seniorské reprezentace. Teď se může rodačka z Benešova těšit z nového kontraktu, neboť současnou smlouvu s klubem ještě o rok prodloužila.

Jednadvacetiletá křídelnice přišla do Chomutova před začátkem uplynulé sezóny společně s Eliškou Brejchovou ze Slovanky. Držitelka stříbrné medaile z evropského šampionátu žen do 20 let z maďarské Šoproni měla na rozdíl od zmíněné Elišky Brejchové platnou smlouvu až do konce sezóny 2023/2024, ale i přesto došlo k prodloužení až do roku 2025. „Já jsem v Chomutově moc spokojená, s holkami máme super partu a podmínku jsou tu skvělé, takže když za mnou vedení přišlo, tak nebyl důvod se nedohodnout,“ říká Monika Fučíková

„Monika potvrdila svůj potenciál, hlavně v play-off bylo vidět, že za to umí vzít,“ říká majitel klubu Petr Drobný. „Jak už jsem několikrát zmínil, tak stavíme tým s dlouhodobou koncepcí, proto je pro nás Monči prodloužení radostnou zprávou,“ dodal Drobný.

Kádr Levhartic na příští ročník, tak má zase reálnější obrysy. V chomutovském dresu bychom nadále měli s jistotou potkávat Valentýnu Kadlecovou, Kateřinu Bartoňovou, Elišku Brejchovou, Moniku Fučíkovou, ale i dravé mladí v podobě Barbory Jorové, Johany Staňkové a Lucie Ceralové.