• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Jak už prozradil trenér mužského A- týmu Daniel Hušek, tak Levharty čeká výrazné omlazení kádru. I proto v Chomutově nadále bude pokračovat Nestor Boyko s Jakubem Seifertem.

Krátce třiadvacetiletý Boyko by měl být hlavní útočnou zbraní v týmu Daniela Huška, neboť v uplynulém ročníku byl křídelní hráč druhým nejlepší střelcem Levhartů, když zaznamenal 390 bodů. Před Boykem byl už pouze Luboš Stria který zapsal o bod více. A to Boyko ještě v části sezóny zabrzdilo zranění nohy, na které žehral i Radek Holuša v posezónním hodnocení, ve kterém zmínil, že absence Boyka byla pro tým značně citelná. Bez osmi centimetrů dvoumetrový Boyko, jenž má zkušenosti i s přehlídkovým molem, bude jistě hlavní zbraní chomutovských Levhartů v následujícím ročníku první ligy.

Druhým podepsaným hráčem, který v Chomutově zůstává je chomutovský odchovanec a bývalý mládežnický reprezentant Jakub Seifert. Taktéž třiadvacetileté křídlo by mělo v následujícím ročníku dostat výrazně větší prostor v kádru A-týmu. Seifert strávil v uplynulém ročníku na palubovce 176 minut a zmíněná porce by se měla výrazně zvětšit, neboť Seifert bude patřit k nejzkušenějším borcům.

„Jsem rád, že kluci zůstávají, budeme je potřebovat,“ říká trenér mužů Daniel Hušek. „Věřím, že Nestor zvládne roli lídra a ukáže svou kvalitu. Kuba Seifert taktéž dostane prostor, aby ukázal, co v něm je,“ doplnil Huška manažer Petr Drobný. Stavba chomutovského kádru se rozjíždí naplno a chomutovský fanoušek by se měl brzy dočkat dalších novinek. „Něco máme připravené, na něčem ještě pracujeme,“ shodli se Hušek s Drobným.