• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v - Levharti Chomutov uspořádali turnaj SD Ligy pro čtvrtou a pátou třídu, zvítězila znovu Základní škola Na Příkopech.

V chomutovské městské sportovní hale se ve středu 4. května dopoledne sjela z okolních základní škol tři družstva, která byla složená z žáků a žákyň čtvrtých a pátých tříd. Týmy se utkaly systémem každý s každým na zápasy hrané 2 × 12 minut hrubého času pod řízením levhartích juniorů v roli rozhodčích.

Stejně jako na předchozím turnaji, o kterém jsme psali zde, i tentokrát zvítězila basketbalová Základní škola Na Příkopech, kde mají i aktivní hráče. Ani na dalších stupních vítězů nedošlo ke změnám, druhé místo obsadila Základní škola Heyrovského a bronzové medaile si odnesla Základní škola Spořice.

Konečné pořadí:
1. ZŠ Na Příkopech.
2. ZŠ Heyrovského.
3. ZŠ Spořice.

„Moc nás mrzí, že znovu tentokrát bez omluvy nepřijela Základní škola Písečná,“ lituje zástupce klubu a organizátor akce Daniel Hušek.

Na opačném pólu je však fakt, že se celky začaly oproti první akci vyrovnávat, čímž se zvyšuje úroveň i kvalita. „Na všech týmech byl znát velký posun v basketbalových dovednostech. Zejména bych vyzdvihnul základku ze Spoříc, která na prvním turnaji utrpěla vysoké porážky, ale tentokrát byla Heyrovského základce úplně vyrovnaným soupeřem,“ kvituje Levhart.