• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v - Juniorky míří do Hradce Králové na Turnaj o titul Mistr České republiky sezóny 2021/2022.

Levhartice do devatenácti let zakončily základní část extraligy na sedmém místě, takže si zajistily postup na závěrečný turnaj o mistra republiky. Ten se bude konat v Hradci Králové od pátku 6. května do neděle 8. května. „Pro všechny hráčky i pro mě byla letošní sezóna první zkušeností v extralize, takže postup na mistrovství České republiky je pro nás určitě úspěchem,“ říká Petr Treml.

V průběhu ročníku byly chomutovské basketbalistky v tabulce i výše, což by možná znamenalo lepší úvodní los. „V tabulce jsme sice nějakou dobu obsazovali první příčky, reálně jsme ale první nebyli – měli jsme jen odehráno více zápasů, protože během covidu hodně týmů odkládalo. Každopádně si myslím, že kdybychom celou sezónu odehráli kompletní, tak se umístíme na lepším než sedmém místě,“ přemýšlí hlavní trenér juniorek.

Nyní už se družstvo s osmadvaceti duely v zádech chystá na třídenní akci ve východních Čechách, kde formou play-off budou bojovat o konečné umístění. „Přestože je sezóna dlouhá a na holky už určitá únava dopadá, na turnaj se těší,“ zprostředkovává kouč.

První tři celky byly od ostatních odskočené, ale od čtvrtého místa po osmé se týmy seřadily pouze ve třech bodech, takže se jenom těžko předpovídá průběh turnaje. „Jak už jsem říkal, jsme nováčkem, takže naším cílem bude nabrat nové zkušenosti. Rozhodně si ale nejedeme ‚jen tak zahrát‘. O úspěchu a neúspěchu může rozhodnout jeden zápas a naše družstvo má při troše štěstí potenciál vyhrát s kýmkoliv,“ uzavírá Petr Treml.

Konečné umístění po základní části

1. Sokol Hradec Králové
2. Basket Slovanka
3. BA Sparta Praha
4. BK Havířov
5. ZVVZ USK Praha
6. BK Loko Trutnov
7. BK Levhartice Chomutov
8. Žabiny Brno

Rozpis mistrovství České republiky

6. května – 1. hrací den:
Sokol Hradec Králové – Žabiny Brno
BK Havířov – ZVVZ USK Praha
Basket Slovanka – BK Levhartice Chomutov
BA Sparta Praha – BK Loko Trutnov

7. května – 2. hrací den:
poražený HK/Žabiny – poražený Havířov/USK
poražený Slovanka/Chomutov – poražený Sparta/Trutnov
vítěz Slovanka/Chomutov – vítěz Sparta/Trutnov
vítěz HK/Žabiny – vítěz Havířov/USK

8. května – 3. hrací den:
zápasy u místění na 7. a 5. místě
zápas o bronz
finále