• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Levharti Chomutov uspořádali turnaj SD Ligy pro první a třetí třídu, tentokrát v zajímavém formátu.

Na začátku dubna se v Městské sportovní hale uskutečnila SD Liga pro čtvrté a páté třídy ze tří základních škol, které se utkaly v klasickém basketbale formátem každý s každým. Tentokrát si však trenér Daniel Hušek se svými kolegy připravil nový formát, který spočíval v sérii závodů s basketbalovými dovednostmi.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli přistoupit z důvodu zvýšení motivace u dětí, protože věříme, že v každé soutěži bude vždycky vynikat někdo jiný. To má lepší dopad na myšlení takhle malých dětí, aby si nevytvářely negativní postoj k basketbalu, k čemuž dochází, když se hraje pouze na výsledky,“ říká organizátor.

Akce na velkém sále se zúčastnilo pět základních škol z okolí – ZŠ Heyrovského (dva týmy), ZŠ Na Příkopech, ZŠ Hornická, 1. ZŠ Jirkov, ZŠ Spořice –, které nasadily do závodů takřka sto dětí. Po oficiálním zahájení přišla na řadu společná a organizovaná rozcvička, s rozehřátými svaly se družstva utkala v připravených soutěžích.

„Myslím, že se akce zase povedla, i když překřičet sto dětiček bylo trochu náročnější,“ směje se Daniel Hušek. „Po sečtení všech bodů ze všech soutěží, které si v několika případech natáčely pro pozdější využití v hodinách tělocviku i paní učitelky, jsme zjistily, že všechny týmy nasbíraly stejný počet bodů. Všichni vyhráli,“ uzavírá trenér basketbalového klubu.