• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v - Levharti Chomutov uspořádali turnaj SD Ligy pro čtvrtou a pátou třídu, zvítězila Základní škola Na Příkopech.

V chomutovské městské sportovní hale se ve středu 6. dubna dopoledne sjela z okolních základní škol tři družstva, která byla složená z žáků a žákyň čtvrtých a pátých tříd. Týmy se utkaly systémem každý s každým na zápasy hrané 4 × 10 minut hrubého času pod řízením levhartích juniorů v roli rozhodčích.

Jednoznačně si počínala Základní škola Na Příkopech, která i s několika aktivními basketbalisty za dva zápasy nasázela přes šedesát bodů. Druhé místo obsadila Základní škola Heyrovského a na třetí pozici skončila Základní škola Spořice.

„Na umístění nezáleží. Pro nás je důležité, že si děti zasportovaly a poznaly basketbal trochu zblízka. Snad se jim tady u nás líbilo a přijdou i na naše tréninky Levhartů,“ přeje si sportovní manažer mládeže Petr Drobný.

Zápasy:

ZŠ Na Příkopech vs. ZŠ Spořice 38:6 (12:2,10:2,10:0,6:2)
ZŠ Spořice vs. ZŠ Heyrovského 13:24 (0:8,4:2,5:12,4:2)
ZŠ Heyrovského vs. ZŠ Na Příkopech 4:24 (0:8,0:6,0:2,4:8)

Sestavy:

ZŠ Na Příkopech: Tomáš Kasl, Alexandr Moskvitin, Adam Vyhlídal, Daniel Valášek, Richard Kneř, Vilém Jakubec, Samuele Prediger, Radek Kučera, Kateřina Hájková, Matěj Drbal, Jakub Sýkora, Barbora Humlová, Adam Lálik, Zuzana Fialková, Jan Skála.

ZŠ Spořice: Filip Seifert, Kateřina Kujíčková, Hana Koloušková, Rostislav Fisek, Aleš Laštík, Jakub Svoboda, Tomáš Šnábl, Kristýna Bardovcy, Patrik Tichý, Štěpán Fuka, Viktorka Machová.

ZŠ Heyrovského: Aneta Drobná, Nela Smažíková, Adam Kolárovský, Jakub Veselý, Barbora Chmelíková, Kryštof Roll, Šimon Šrytr, Veronika Němečková, Vladimír Peroutka, Bartoloměj Knížek, Štěpán Novotný, Ondřej Kos.

Fotogalerie »